21.1.11

Φωτογραφια και τεκμηριωση 2 και τελος.

Το πιο ξεκαθαρο αποδεικτικο στοιχειο προελευσης και χρησης της φωτογραφιας το βρηκαμε σε συνεργασια με τον υπευθυνο του ιστορικου μπλοκ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ
http://kokkinosfakelos.blogspot.com/  οπου εκτος οτι μας ενημερωσε,  μας παραχωρησε αντιστοιχα και το βιβλιο για να φωτογραφισουμε.
Βλεπουμε οτι  η φωτογραφια αυτη προερχεται απο το βιβλιο "Οι θυσίες της Ελλάδας στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο" που τυπωσε η Ελλαδα το 1946 (αναλυτικα περι του λευκωματος δειτε  ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ) για να δειξει στην διεθνη κοινοτητα (και επισης χρησιμοποιηθηκε στην δικη της Νυρεμβεργης) τις καταστροφες και τους θανατους που υπεστη κατα την διαρκεια της κατοχης και απεικονιζει ομαδικη ταφη.
Επισης την φωτογραφια την ειχαμε δει αναμεσα σε αλλες αντιστοιχες σχετικα με τις θυσιες και καταστροφες που εγιναν στην κατοχη  κατα την διαρκεια της ομιλιας της συμβουλου του φωτογραφικου αρχειου του Μουσειου Μπενακη κ. Φανης Κωσταντινου στην ημεριδα που οργανωθηκε στις 28 Φεβρουαριου 2011 με θεμα: Η φωτογραφια στα χρόνια της Αντιστασης 1941-44.


.















































Δεν υπάρχουν σχόλια: